دیابت و فشار خون شایع ترین عوامل بروز نارسایی مزمن كلیه در كشور است
نوشته شده توسط : hgu33

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، دكتر 'محمدرضا عباسی' روز چهارشنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران افزود: 20 درصد مردم جامعه مبتلا به فشار خون هستند كه عده ای از آنان از بیماری خود اطلاع ندارند.

وی افزود: همچنین بطور متوسط هفت تا هشت درصد جمعیت جامعه نیز مبتلا به دیابت هستند كه اگر این بیماری ها را كنترل نكنند دچار نارسایی مزمن كلیه می شوند.

معاون اجرایی مركز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه علوم پزشكی تهران در ادامه با اشاره به اینكه كلیه عضوی است كه پشت شكم به طرف ستون فقرات قرار گرفته است، گفت: مهم ترین وظیفه اصلی كلیه، تصفیه خون است.

عباسی افزود: همچنین كلیه باید بطور روزانه مواد غذایی مضر یا مواد حاصل از متابولیسم-سوخت و ساز- غذا را رفع كند.

وی ادامه داد: وظیفه دیگر كلیه، تنظیم فشار خون است و میزان ورود و خروج آب را تنظیم می كند از سوی دیگر كلیه سازنده هورمون های فعال كننده خون سازی مغز استخوان و ساخت ویتامین بی B ، است.

**علایم و عوارض نارسایی مزمن كلیه

معاون اجرایی مركز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه علوم پزشكی تهران اظهار داشت: كم خونی، ضعف، بی حالی، زود خسته شدن ، تحریك پذیری و عصبانیت از علایم بیماری نارسایی مزمن كلیه به شمار می رود كه در نهایت موجب نارسایی قلبی و مرگ افراد می شود.

عباسی گفت:‌ همچنین كلیه ، هورمون متابولیسم -سوخت و ساز- كلسیم استخوان را می سازد بنابراین آسیب آن می تواند موجب تخریب استخوان ها شود كه افراد در این هنگام با شكستگی های خودبخودی و تغییرات استخوانی روبرو می شوند.

وی، بی اشتهایی، تحلیل عضلات، عدم قدرت تمركزی و در نهایت كما و مرگ را از دیگر عوارض نارسایی مزمن كلیه برشمرد.

معاون اجرایی مركز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: بیماری كلیه موجب افزایش سموم در بدن می شود این سم نیز می تواند موجب بی اشتهایی و تهوع، خواب آلودگی ، تشنج و مرگ شود.

عباسی افزود: بیماران ژنتیكی و مبتلایان سنگ كلیه، فشار خون و دیابت باید سالانه حداقل یك بار كلیه های خود را معاینه كنند.

وی خاطرنشان كرد سیگار نیز از مهم ترین عوامل ابتلا به بیماری مزمن كلیوی است.

**داروهای مسكن، سم كلیه هستند

معاون اجرایی مركز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: داروهای مسكن مانند دیفلوكناك و پروفن،‌ سم كلیه هستند اما در داروخانه ها بدون نسخه و به راحتی به فروش می رسد.

عباسی افزود: این داروها در طولانی مدت موجب نارسایی مزمن كلیوی می شود.

وی خاطرنشان كرد بروز علایم نارسایی مزمن كلیه در بیماران گوناگون، متفاوت است بطور مثال این بیماری ممكن است در مبتلایان دیابتی تا 20 سال طول بكشد تا علایم آن ظاهر شود.

وی ادامه داد: اما علایم این بیماری در در مبتلایان سنگ كلیه زودتر ظاهر می شود.

معاون اجرایی مركز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: میزان شیوع نارسایی مزمن كلیه متاسفانه در كشور ما در دوران میانسالی است اما در كشورهای غربی افراد پس از 60 سالگی مبتلا به این بیماری می شوند.

عباسی گفت: این امر به دلیل غربالگری بهتر بیماری در كشورهای غربی و همچنین پیر بودن جمعیت آنها است.

**پیوند كلیه بهتر از دیالیز است

معاون اجرایی مركز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: پیوند كلیه برای بیماران نارسایی مزمن كلیوی بهتر از گزینه دیالیز است چراكه بیمار دیالیز كیفیت زندگی خوبی ندارد.

عباسی افزود: بیماران دیالیزی برای تصفیه خون خود باید هفته ای سه بار به مراكز درمانی مراجعه كنند اما پیوند كلیه هم كیفیت زندگی و هم طول عمر را بهتر و زیادتر می كند.

وی خاطرنشان كرد مرگ و میرهای بیماران پیوند كلیه ، پنج درصد است درحالیكه آمار مرگ و میر در بیماران دیالیزی به 20 درصد می رسد.

به گفته معاون اجرایی مركز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه علوم پزشكی تهران ، تمام مبتلایان نارسایی كلیه، بیماری قلبی هم دارند.

عباسی تاكید كرد متاسفانه بسیاری از مبتلایان نارسایی مزمن كلیه قبل از آنكه به مرحله دیالیز برسند به علت مشكلات قلبی می میرند بنابراین هر بیمار كلیوی باید از نظر قلبی هم بررسی شوند.

**محدودیت منابع مالی در پیوند كلیه

معاون اجرایی مركز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه علوم پزشكی تهران در ادامه از محدودیت منابع مالی پیوند كلیه گلایه كرد و گفت: منابع مالی فعلی، پاسخگوی هزینه های دو هزار تا دو هزار و 500 پیوند كلیه در سال نیست.

عباسی افزود: معمولا این منابع مالی در اواسط سال به پایان می رسد و با اینكه گیرنده و دهنده كلیه وجود دارد اما منابع مالی آن برای انجام عمل جراحی موجود نیست.

اجتمام**9185 ** 1569





:: برچسب‌ها: اسپانیا , سیاتل ,
:: بازدید از این مطلب : 362
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 خرداد 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: